Mošt není filtrován, sířen, školen jen pasterizován, aby se v láhvi
nerozkvasil a vydržel dlouho svěží.
Mošt není chemicky stabilizován a obsahuje přírodní sediment, který
před otevřením promíchejte, pak skladujte v chladu a brzy spotřebujte.
............................................................................
obsah 0,75 L, cukr 165 g/l, kys. 7,7 g/l, Alk. 0%
ener. hodnota: 291 kJ / 69 kcal ve 100 ml
č. šarže: M1-25
...........................................................................
Hroznový mošt obsahuje především glukózu (hroznový cukr) a fruktózu (ovocný cukr). Tyto jednoduché cukry jsou pro tělo snadno stravitelné a slouží jako rychlý zdroj energie.
Hroznový mošt obsahuje kyselinu vinnou a kyselinu jablečnou
jako hlavní organické kyseliny. Dále se v něm nachází také kyselina
askorbová (vitamín C) a další organické látky, které přispívají k jeho
chuti.
..........................................................................
Kvalitní plody pochází z naší ekologicky obhospodařované vinice v trati Filiberky - Schumberky.